Güzellik

Cilt bakımı rutini, cilt bakımı nasıl yapılır?

 

  Cilt bakımı nasıl yapılır? 10 adımdan oluşan bu cilt bakım rutinini uygulamaya ne dersiniz?

 

 1. Cilt temizliği:

 

Cilt bakım rutininin ilk adımı temizliktir. Bunu pamuklu bir pedle, bir parça pamukla veya cilt temizleme süngeri kullanarak yapabilirsiniz. Cilt bakımı ve temizliği, cildinizin derinlemesine arınmasına ve nefes almasına, ölü hücrelerden kurtulmanıza ve pH dengesini normalleştirmenize yarayacaktır.

Bu işlem esnasında dilerseniz kozmetik bir ürün kullanabilirsiniz. Hidrofilik yağları kullanmayı da tercih edebilirsiniz. Bu ürünler sadece makyajı yıkamakla kalmaz, aynı zamanda sebumu çözer ve cildi temizler. Cilt üzerinde çok olumlu etkileri vardır.

 

2. İkinci bir cilt temziliği, su bazlı temizleme:

 

Genelde cildi ikinci kez temizlemeye gerek görülmez. Ancak bu aşamada cildinizden yağ, ter ve toz kalıntılarını da gidermiş oluyorsunuz. Yumurtaları genellikle saç maskeleri için bir bileşen olarak kullanırız, ancak yumurta sarısı bazlı cilt bakım ürünleri de bulunuyor, onlardan da edinip kullanabilirsiniz.

Lipitler, yüz cildini daha yumuşak, esnek hale getirir ve bezlerin aktivitesini uyarırlar. Lipitler, kırışıklıkları ortadan kaldırırlar. Yumurta sarısının faydası bununla da bitmiyor; bu bileşen, gözeneklerin boyutunu azaltmak için maskelerde ve farklı kremlerde de kullanılmaktadır.

 

3. Peeling:

 

Peeling yaptığınızda, ölü hücrelerden ve siyah noktalardan arınmış olacaksınız. Ölü hücreler ve siyah noktalar çıkarıldığında; cilt bakım ürünleri, yağlar ve kremler cilde daha derinlemesine nüfuz edebilir ve daha etkili olabilir. Peeling cildi tahriş edebilir, bu nedenle günde 1-2 kereden fazla yapılması önerilmez.

Bu adımda meyveler veya tatlı yiyecekler yararlı olabilir. Örneğin, Türk kahvesi veya esmer şekerden yapılmış bir maske, cildi soymak, siyah noktaları ve sebumu çıkarmak için mükemmeldir. Düzenli kullanırsanız cilt çok daha yumuşak ve temiz hale gelir.

 

4. Tonik:

 

Tonikler cilt temizliği için özel üretilen losyonlardır. İçeriğinde cildi temizleyici, cildi arındırıcı özelliklere sahip çeşitli bileşenler vardır. Tonikler kirlenen, yağlanan cildi temizlemek için kullanılırlar. Tonikler antiseptiklerdir. Tonikler, cilde çok iyi gelirler, çünkü sadece cildi temizlemez, aynı zamanda nefes aldırır, besler ve daha elastik hale getirirler.

Temizleme esnasında birkaç adımdan sonra cilt savunmasız hale gelir ve neme ihtiyaç duyar. Cilt bir sünger gibidir ve ne kadar nemlendirilirse, cilt bakım ürünlerini o kadar iyi emer.

5. Serum:

 

Cildin temizliği tamamlandıktan sonra, onu tedavi etmemiz gerekiyor. Bu noktada hangi cilt sorununu çözmek istediğinizi anlamak önemlidir. Beyazlatmak mı? Dolgunlaştırmak mı? Kırışıklıklar mı? Cilt lekeleri mi? Hedefe bağlı olarak doğru ürünü seçmelisiniz. Serumu kullanırken, dokunma hareketlerini kullanarak ellerinizle cilde yedirmelisiniz. Daha sonra pembe kuvars veya yeşim taşı bir cilt masajı aletiyle serumu yedirerek, cildinize masaj yapabilirsiniz.

 

6. Losyon & Emülsiyon:

 

Serumların etkisi arttırılabilir ve bunu yapmanın en iyi yolu bir cilt losyonudur. Kullanacağınız losyon ise hafif olmalıdır. Losyonlar, tıpkı serumlar gibi yaş ilerlemesiyle ortaya çıkan cilt sorunları ile mücadele de dahil olmak üzere, farklı cilt problemlerini çözmek için kullanılabilirler.

7. Maske:

 

Maskelerin cildi nemlendirme ve makyaja hazırlaması gerekir. Önceki adımlarda olduğu gibi, ürün seçimini elde etmek istediğiniz etkiye bağlı olarak yapmalısınız. Nemlendirme için salyangoz özlü maskeler kullanabilirsiniz ve cildi daha parlak hale getirmek için C vitamini içeren maskeler kullanabilirsiniz. Kabarcık kil maskeleri de oldukça popülerdir. Termal su uygularsanız, su-lipit dengesini normalleştirir ve ciltte detoks etkisi yaratır. Yüze uygulanan cilt maskeleri, cildi nemlendirir ve mikro yaraları iyileştirirler. Ayrıca beyazlatıcı bir etkiye sahiptirler.

 

8. Göz Kremi:

 

Kadınlar, gözlerin altında bulunan ince cilde çok önem verirler. Bir krem ​​kullanıyorsanız, parmak uçlarınızla cilde uygularken dikkatli olun. Çok sert bastırmayın ve cildi germeyin. Göz altı maskesi, bandı da göz altlarına bakım için kullanılabilir. Hem altın hem de siyah inci tozları içeren bantlar oldukça populerdir. Bu tür göz altı maskeleri ve bantları koyu halkaları ve şişliği giderir, kan dolaşımını iyileştirirler.

9. Yüz kremi:

 

Bu adım cildin nemlendirme işleminde en son adımdır. Yüz kremi, cildi yatıştırır. Kırışıklıkları yumuşatmak ve elastikiyeti artırmak için salyangoz mukusu içeren kremler kullanabilirsiniz. Yüz kremleri, cildin genç görünmesini sağlayan amino asitler içerirler ve ​​kan dolaşımını uyarırlar.

 

10. Güneş Koruyucu:

 

Güneş ışığı cildin yaşlanmasına sebep olur. Cildinizi mümkün olduğunca uzun süre genç ve kırışıksız tutmak istiyorsanız, güneş kremi kullanmaya başlamalısınız. Dışarı çıkmadan önce her sabah kullanınız.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir