Aloe veralı su zayıflatır mı? Aloe vera suyu neye iyi gelir?
Aloe vera suyu gece içilir mi? Aloe vera suyunu kimler kullanamaz, içemez? Aloe veralı su nasıl yapılır? Aloe veralı krem yapımı; aloe veralı krem nasıl yapılır? Aloe veralı yüz ve saç maskesi nasıl yapılır? Aloe veralı su kilo verdirir mi? Aloe veranın ve aloe veralı suyun faydaları nelerdir? Yazımızda bu sorularınıza cevaplar bulabileceksiniz.
Aloe vera bitkisinden elde edilen suyun sağlığa olan yararları saymakla bitmiyor. Cilt, vücut ve saç sağlığı için kullanılan aloe veranın suyu ise ayrı bir şifa kaynağıdır.
Düzenli tüketildiğinde aloe veralı suyun insan bedenine faydalarını sizler için sıraladık:
Günde bir bardak aloe vera suyu içmek sindirim sorunlarınıza çok iyi gelecektir. Bağırsak hareketlerini artıran ve düzenleyen aloe vera ayrıca, mide ülserine de çok iyi gelir. Yapılan bilimsel çalışmalar, aloe vera suyunun iltihabı azalttığını göstermiştir. Kalp sağlığı için aloe vera suyu son derece önemlidir. Aloe veralı su, kötü kolesterolü düşürmeye ve kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur. Düzenli olarak aloe vera suyu tüketenlerin metabolizmalarının hızlandığı ve hızlı kilo verdikleri klinik çalışmalarla kanıtlanmıştır.
Uyumadan önce aloe vera suyu içerseniz, tüm gece vücudunuzun iyileşmesi için çalışacaktır. Aloe veralı suyu geceleri içebilirsiniz. Bir ay boyunca her gün bir bardak aloe vera suyu içtiğinizde bağışıklık sisteminiz çok kuvvetlenecektir. Yapılan araştırmalar aloe vera suyunun birçok kanser türüne karşı koruyucu özellik taşıdığını ortaya koymuştur. Aloe vera suyu dişlerdeki birçok bakteriyi etkisizleştirir. Düzenli olarak aloe vera suyu tüketenlerde, ağız kokusu sorunu ortadan kalkar. Aloe veralı su hafızayı kuvvetlendirir.
Aloe vera suyu nasıl bulunur? Aloe veralı su nerelerde satılır? Aloe vera çiçeği nereden edinilir ve bakımı nasıl yapılır?
Aloe vera suyunu büyük marketlerde ve online internet mağazalarında rahatlıkla bulabilirsiniz. Aloe vera çiçeğini büyük marketlerde, online internet çiçek mağazalarında, online internet mağazalarında ve çiçekçilerde, pazarlarda çiçek tezgahlarında bulabilirsiniz.
Ancak bu lezzetli olduğu kadar şifalı olan suyu evinizde de kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Bunun için aloe vera bitkisini evinizde bulundurmanız ve beslemeniz gerekiyor.
Aloe vera çiçeğinin bakımı nasıl yapılır?
Toprak seçimi:
Aloe vera organik maddeler bakımından zengin, humuslu ve geçirgen yapılı topraklarda rahat yetişen bir bitkidir. Çiçekçilerden ya da yapı marketlerin ilgili reyonlarından bu toprakları kolayca temin edebilirsiniz.
Güneş ışığı, ortam sıcaklığı ve nem:
Aloe vera her zaman güneş ışığı alan, aydınlık mekanlarda büyüyüp gelişir. Bu nedenle aloe veranızı aydınlık ortamlarda yetiştirmelisiniz. Aynı şekilde yaprakları gün ışığının geldiği yöne doğru yönelebildiğinden ara ara saksıyı kendi çevresinde döndürerek her yerinin eşit şekilde güneş ışığı aldığından emin olunuz. Aloe veranın, soğuk havalara karşı pek dayanıklı olmasa da -7 derecelere kadar yaşadığı biliniyor. Yine de ortam sıcaklığının en az 10-15 derecelerde olmasına dikkat etmelisiniz.
Sulama:
Aloe vera bitkisi, sulama konusunda yormayan, her gün sulanmayı beklemeyen bir bitkidir. Fazla sulandığında hızla köklerinde çürüme meydana gelebilir, sulama yapmadan önce toprağının tamamen kurumuş olduğundan emin olmalısınız. Bunu kontrol etmek için işaret parmağınızı toprağa sokabilir, parmağınızın hiç nemlenmediğini fark ettiğinizde sulama yapabilirsiniz. Kış aylarında çok daha az (1 haftada 1 defa gibi) sulamanın yeterli olduğu aloe verayı yazın kavurucu sıcakları altında gün aşırı ya da haftada en az 2 kez olacak şekilde sulayabilirsiniz. Sulama yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri de suyun yapraklara temas etmemesidir. Çünkü yaprakları ıslanırsa aloe vera hızla çürüyebilir.
Saksı seçimi ve değişimi:
Aloe vera için kullanacağınız saksının altında delikler olmalı ve fazla suyun akacağı bir saksı tabanı bulunmalıdır. Fazla sulanmayı sevmeyen bir bitki olduğundan, toprağından saksı tablasına akacak olan fazla suyu saksının altında bekletmeden kısa zamanda dökmelisiniz.
Aloe vera bitkisi nasıl çoğaltılır?
Aloe vera evde, saksıda yetiştirilen birçok bitki gibi en yaygın olarak kökten ayırma yöntemiyle çoğaltılır. Eğer yetiştirdiğiniz bir aloe vera bitkisi varsa, saksının dibinden, köklerden yükselmeye başlayan yeni bir aloe vera bitkisi oluşmaya başlamıştır. Bu yeni oluşan bitkiyi dikkatlice zarar vermeden kök kısmından ayırarak, küçük bir saksıya dikebilir ve çoğaltabilirsiniz.
Aloe veralı su nasıl yapılır?
Malzemeler:
1 büyük boy Aloe vera bitkisi yaprağı
1 sürahi – 1 litre su
Yapılışı:
Bir bıçak yardımıyla aloe vera yaprağını kesip, yaprağın içindeki jeli kaşık yardımıyla bir kaseye alınız. 3 yemek kaşığı Aloe vera jelini, 1 litre su ile blenderda karıştırınız. Aloe veralı suyunuz hazır. Dilerseniz aloe vera suyunuzu limon, karanfil veya çubuk tarçınla lezzetlendirebilirsiniz.
Aloe veralı krem ne işe yarar? ve nasıl yapılır?
Zengin ve besleyici bileşenlerden oluşan aloe vera kozmetik ürünlerinde çok sık kullanılmaktadır. Kırışıklıkların ve ince çizgilerin giderilmesi için aloe vera çok faydalıdır. Aloe vera etli ve yapraklı bir bitkidir. Aloe vera yapraklarının içindeki berrak jel kıvamındaki sıvı, yanıklar ve tahriş olmuş cilde uygulandığında yaraları da iyileştirebilir. Antibakteriyel özelliği bulunan aloe vera sivilce tedavisinde de sık sık kullanılıyor. Kırışıklıkları ve cilt sorunlarını kolay bir şekilde gideren aloe vera kremi evde rahatlıkla yapılabilirsiniz.
Aloe veralı krem tarifi:
Aloe vera kremi yapılırken bir kabın içerisine 3 yemek kaşığı aloe vera jeli konulur. Ayrıca argan yağı ve jojoba yağı da kabın içerisine alınır. Bu karışıma 3 damla lavanta yağı ve 3 damla zerdeçal yağı eklenir. Tüm malzemeler karıştırılır. Karışım camdan kapaklı bir kavanoza alınır.
1 ay boyunca kuru ve serin bir yerde örneğin buzdolabında saklanan kremi, istediğiniz heryere uygulayabilirsiniz. Yatıştırıcı ve iyileştirici özelliği bulunan aloe vera kremi farklı çeşitlerde hazırlanabilir.
Sade aloe vera kremi yapmak için genellikle aloe vera jeli, argan yağı ve jojoba yağı kullanılır. İsterseniz aloe vera kreminin içerisine ek olarak çeşitli aromatik yağlarda ekleyebilirsiniz. Lavanta yağı ve zerdeçal yağı kreme güzel bir koku ve etkili bir hava katacaktır. Aloe vera kremi hazırlanırken içerisine portakal yağı ve ya limon yağı da ekleyebilirsiniz.
Argan yağı ile hazırlanan aloe vera kremi akneleri de iyileştirecektir. Gözenekleri derinlemesine temizleyen aloe vera yağı, cilde parlaklık kazandırır ve temizler. Cildi arındıran aloe vera kremi, kullanılacağı yere göre farklı aromatik yağlar ile birlikte zenginleştirilebilir.
Aloe veralı saç maskesi nasıl yapılır?
Saçları güçlendiren ve hızlı uzatan özellikleri ile büyük bir beğeni kazanan Aloe vera saç maskesi, bu maskeyi uygulayanlar ve uzman kişiler tarafından doğanın bir mucizesi olarak görülüyor ve çok beğenilerek sık sık kullanılıyor.
Aloe vera saç maskesi tarifleri:
Aloe vera saç maskesinin en basit, hızlı ve sade yapımında; Aloe vera bitkisi kesilir ve içindeki jel bir kaba aktarılır. Kapta bulunan jel, blenderdan geçirilerek su gibi incecik sıvı bir kıvama getirilir. Elde edilen sıvı jel, saça ve saç diplerine masaj uygulanarak iyice yedirilir. Yaklaşık olarak 45-50 dakika saçta bekletildikten sonra saçlar yıkanır ve durulanır.
Yoğurt ile Aloe vera saç maskesi yapımında; 3 yemek kaşığı Aloe vera jeli ile 2 yemek kaşığı tam yağlı ve sade yoğurt, 2 yemek kaşığı balla birlikte karıştırılır. Karışım pürüzsüz olana kadar blenderdan geçirilir. Saçlar ılık su ile ıslatılır ve maske saça ve saç derisine masaj yapılarak iyice yedirilir. Maske 30-40 dakika bekletilir ve daha sonra ılık su ile yıkanarak, durulanır.
Hindistan cevizi yağı ile Aloe vera saç maskesi yapımında; 4 yemek kaşığı Aloe vera jeli ile 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı ve 2 tatlı kaşığı bal iyice karıştırılır. Elde edilen karışım saç diplerine ve saçlara iyice yedirilir. 30-40 dakika bekledikten sonra saçlar yıkanır ve durulanır.
Aloe veralı yüz ve cilt maskesi nasıl yapılır? Aloe veralı yüz ve cilt maskesi tarifleri nelerdir?
Yoğurtlu Aloe vera maskesi tarifi:
3 yemek kaşığı aloe vera jelini bir blender’ın içerisine koyunuz. Üzerine 2 yemek kaşığı yoğurt ve 4 yemek kaşığı salatalık suyu ilave ediniz. Tüm malzemeleri güzelce karıştırınız. Hazırlanan maskeyi cildinize sürün ve 15-20 dakika kadar bekledikten sonra ılık suyla durulayınız.
Hindistan cevizi yağı ile Aloe vera maskesi tarifi:
Blender’ın içerisine 4 yemek kaşığı aloe vera jeli, 2 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı ve yarım limon suyunu ekleyiniz, iyice karıştırınız. Hazırlanan maskeyi cildinize uygulayınız ve 20-25 dakika kadar bekleyiniz. Ardından soğuk suyla durulayınız.
Zeytinyağı ile Aloe vera maskesi tarifi:
Blender’ın içerisine 4 yemek kaşığı aloe vera jeli, 1 tatlı kaşığı bal ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyiniz, iyice karıştırınız. Hazırlanan maskeyi cildinize uygulayınız ve 15-20 dakika kadar bekleyiniz. Ardından ılık suyla durulayınız.
Limonlu Aloe vera maskesi tarifi:
Aloe vera yaprağının jelini çıkarınız ve bir blender’ın içerisine 4 yemek kaşığı aloe vera jelini koyunuz. Üzerine yarım limon suyunu ekleyiniz ve iyice karıştırınız. Hazırlamış olduğunuz maskeyi cildinize sürün ve 15 dakika kadar bekledikten sonra ılık suyla durulayınız.